Het idee van evolutionaire kleding

Het begon allemaal 7 jaar geleden, toen ik als stylist werkte voor een Belgisch merk ... Ik hield ervan om baby- of kinderkleding aan te bieden waar ik aan had gewerkt en bedroefd om de snelheid te zien waarmee ze te klein werden (gewoon versleten en al opnieuw ingepakt ...), het idee van het creëren van evolutieve kleding die kon groeien met onze kinderen, ontkiemde toen in mijn hoofd. Het was echter ondenkbaar om deze kleding te maken in stoffen gevuld met chemicaliën! Mijn meer diepgaand onderzoek naar ethische en verantwoordelijke mode begon.

Mijn bewustzijn

Ik viel van de top toen ik me realiseerde dat de textielindustrie de op één na meest vervuilende planeet ter wereld was na de olie-industrie, waarbij niet-biologisch katoen er een groot deel van uitmaakte. Inderdaad, het gebruikt ¼ van de pesticiden van de planeet, goede hoeveelheden meststoffen en chemicaliën van de meest giftige en ongeveer 10000 liter water voor een productie van 1 kg katoen, of 2500 liter voor een eenvoudig t-shirt ... Dit houdt in natuurlijk, rampzalige gevolgen voor de planeet !!! Of het nu lucht, water en grond is, boeren, oogsters en fabrikanten te vaak onderbetaald en mishandeld of soms kindslaven en zelfs wij die deze kleding dragen, niets en niemand wordt gespaard!

Zie voor meer uitleg: Organisch katoen versus katoen

Dus ik realiseerde me snel dat het gebruik van biologisch weefsel meer dan onmisbaar was !!! Wetende dat een eenvoudig organisch weefsel 70% van de gecertificeerde organische vezels moet bevatten en niet noodzakelijkerwijs de menselijke omstandigheden van de werknemers respecteert, was het absoluut noodzakelijk organische gecertificeerde GOTS en producten in de buurt te gebruiken (geschiedenis om te beperken tot maximale carbon footprint van hun transport).

de ontwikkeling

Op zoek naar ideeën, oplossingen en financiering om mijn project uit te voeren, werd ik moeder van een kleine lelie die me gedurende 3 jaar hielp mijn prototypen te testen, verbeteren en ontwikkelen. Gezien mijn vele vereisten, was de moeilijkste taak om de perfecte weefsels te vinden. Toen ik de stoffen van Albstoffe ontdekte, werd ik overwonnen: stoffen van biologisch katoen, kwaliteit, trend en het meest comfortabel, ontworpen, gemaakt en geproduceerd in Duitsland door eco-ontwerpers, trendsetters en gecertificeerde GOTS en OEKO-TEX.

Dankzij de gepassioneerde fotograaf, Sophie Berrada, hebben we de boodschap van deze eerste collectie vastgelegd: vrijheid, natuur, respect, geluk en zoetheid. Zo veel

Alle kaarten waren toen in mijn handen om leven te geven aan dit prachtige project :) Aan jou om de rest van het verhaal te schrijven ...

Sophie Iweins d'Eeckhoutte